MagazínZastrešenie balkóna a terasy s hliníkovou pergolou Hobbytec

Hliníková pergola nemusí byť iba ukotvená k domu či voľne stojace na záhrade. Svoje miesto si nájde aj na terase, bytovom balkóne či streche. Vďaka svojej ľahkej konštrukcii a variabilite je možné ju umiestniť naozaj kamkoľvek. Vždy dokonale splní svoju funkciu. Chrániť proti dažďu, vetru a slnečným lúčom.

Vlastná výroba umožňuje vytvoriť hliníkovú pergolu úplne na mieru. Rozmery, pôdorys aj celkové prevedenie je veľmi variabilný.

Pred zrakmi susedov

Funkciou hliníkovej pergoly nie je iba tienenie a ochrana pred počasím, zároveň poskytuje tiež vytúžené súkromie. Ak je k vám vidieť z balkónov nad vami, stačí zvoliť zastrešenie z polykarbonátu a uzavrieť sa tak svetu. A nemusíte sa báť, že stratíte prísun prirodzeného svetla. Polykarbonát je veľmi transparentný.

Polykarbonát do vyšších podlaží

Pri výbere správnej pergoly je nutné zvážiť niekoľko faktorov. Jedným z nich sa stáva intenzita slnečných lúčov. Ak balkón či terasa mieri na južnú stranu, môže hroziť, že sa pod zastrešením často vytvorí neznesiteľné klímu. V takom prípade je dobré zvoliť polykarbonátové dosky, ktoré vynikajú svojím UV filtrom. Dvojnásobne to platí, či sa rozhodneme umiestniť pergolu na strechu. Tu je vystavená slnku prakticky po celý deň.

Proti vetru

Hliníkovú konštrukciu je možné obohatiť o ďalšie prvky. Sklenené bočnej strany uchráni pred vetrom a celý priestor ešte viac uzavrú. Integrované LED osvetlenie zabezpečí príjemné posedenie vo večerných hodinách. Vhodné tienenie eliminuje priame slnečné lúče a zaistí vytúžený tieň.

Od pergoly už je blízko vytvoriť elegantný zimnú záhradu. Stačí bočné steny obohatiť o sklenené posuvné steny. Týmto krokom získate novú miestnosť v domácnosti, ktorú je možné obývať aj v chladných jesenných dňoch.

Stavebná pripravenosť

Pergola sa v týchto prípadoch kotví do steny budovy. Hliníkové profily je možné uchytiť prakticky kamkoľvek. Dôležité je dávať pozor na hydroizolačnú vrstvu, ktorá by nemala byť poškodená. S tým si poradia naši skúsení odborníci.