MagazínZimná záhrada a jej výhody

V súčasnej dobe, kedy máme málo voľného času, vzhľadom k neustálym pracovným povinnostiam, máme aspoň snahu voľný čas, ktorý nám zostáva si náležite užiť. A na tento účel nám môže poslúžiť práve priestor zimnej záhrady.

16.5.2017
 
V súčasnej dobe, kedy máme málo voľného času, vzhľadom k neustálym pracovným povinnostiam, máme aspoň snahu voľný čas, ktorý nám zostáva si náležite užiť. A na tento účel nám môže poslúžiť práve priestor zimnej záhrady.
 

 

Zimná záhrada dneška

Kedysi dávno boli zimné záhrady výsadou bohatých ľudí a fungovali skôr ako skleníky pre citrusy. Dnešné moderné poňatie zimnej záhrady umožňuje využívať tento priestor nielen na pestovanie kvetín, ale aj ako priestor na relaxáciu, pracovňu, herňu pre deti, miesto pre stretávanie s priateľmi. V podnikateľskom sektore možno zimnej záhrady využívať ako kaviarne, cukrárne či iné zariadenia.
 

Hotový systém zimnej záhrady

Domáci kutil si iste dokáže zostaviť hotový stavebnicový systém zimnej záhrady. Lacné zimné záhrady sú vyrábané z ľahkej hliníkovej konštrukcie a opláštenie z veľmi kvalitných polykarbonátových dosiek. Tieto materiály sú prakticky bezúdržbové. Hoci polykarbonátové dosky neprepúšťa UV žiarenie, je vhodné zvážiť doplnenie zimnej záhrady o vhodnej tienenie.
 

Luxusné zimné záhrady

Ak si zákazník nevyberie medzi dostupnými hotovými modelmi zimných záhrad, je možné, realizovať zimnú záhradu priamo na mieru. Dodávka na kľúč zahŕňa zameranie zamýšľaného priestoru, návrh, rozpočet realizácia a samotnú realizáciu zimnej záhrady. Pri výbere zimnej záhrady je dobré inšpirovať sa v ukážkovom centre.
 

Pevné alebo posuvné zastrešenie

Hotové stavebnicové systémy mávajú väčšinou pevný spôsob zastrešenia, kedy je vetranie zimnej záhrady zaistené oknami. Veľmi komfortný spôsob predstavuje posuvné zastrešenie zimnej záhrady. Posuvné zastrešenie umožňuje úplne alebo čiastočne otvoriť priestor zimnej záhrady. Navyše je tento typ zastrešenia opatrený zámkom a jeho uzamknutím je zamedzený vstup do domu cez záhradu.
 

Výber miesta

Pri výbere miesta pre zimnú záhradu je vhodné riadiť sa nielen orientáciou zimné záhrady voči svetovým stranám, ale najmä účelu jej využitia. Ak v nej chceme tráviť čas pri posedení s priateľmi je vhodnejšie, aby nadväzovala na časť domu s kuchyňou. Ak jej chceme mať ako relaxačné či wellnes časť, je vhodné, aby bola situovaná u najpokojnejšie časti domu. Trebárs u spálne.