MagazínZimná záhrada časť 4. - hliníková konštrukcia na nezaplatenie

Zimná záhrada sa stáva novou miestností v dome. Vo väčšine prípadov sa jedná o spojnicu medzi obývacou izbou a vonkajším priestorom. Jej prevedenie závisí nielen na budúcom účelu využitia, ale predovšetkým potom na architektúre domu. Tomu musíme prispôsobiť dizajn konštrukcie a ďalšie vlastnosti.

Pri plánovaní zimnej záhrady si musíme povedať, či ju chceme čiastočne alebo úplne včleniť do obytného priestoru. Týmto môžeme výrazne ovplyvniť klímu a vlhkosť v interiéri oboch stavieb. Zároveň je nutné dbať na estetickú stránku. Všetko by malo do seba zapadnúť. Rozhoduje tak dizajn a odtieň fasády domu, rovnako ako sklon aj odtieň jeho strechy. V tomto smere sa neoceniteľným pomocníkom stáva hliníkový materiál použitý na konštrukciu hliníkové záhrady. Jeho vlastnosti sú univerzálne a vysporiadajú sa s každým vašim prianiam.
 

Moderný dizajn hliníka

Hliníková konštrukcia vyniká dobrou statikou. Vzhľadom k vysokej tuhosti materiálu je možné vytvoriť veľmi štíhle stĺpy a krokvy. Týmto tiež ovplyvňujeme veľkosť sklenených výplní, čim sa dá vytvoriť veľmi dizajnová variant. Jeho prednosťou je tiež jednoduchá údržba a dlhá životnosť, vďaka nej si zachová svoj lesk po mnoho rokov.
 

Nekonečná variabilita hliníka

Hliníkový materiál je vo svojich vlastnostiach veľmi prispôsobivý. Rozmery zimné záhrady nie sú obmedzené a dajú sa prispôsobiť akémukoľvek priestoru. To isté platí aj pri výbere farebného odtieňa a celkového prevedenia. Vždy tak vytvoríte stavbu, ktorá zapadne do svojho okolia a architektonicky obohatí dom.
 

Dokonalá funkčnosť hliníka

Výbornou vlastnosťou hliníka je jeho odolnosť voči klimatickým zmenám a nepriazňou počasia. Vydrží aj silné poryvy vetra a spoločne so zastrešením odolá aj snehovej pokrývke a dažďu. Pri výrobe konštrukcie je použité eloxovaného varianty, ktoré ešte viac umocňuje tieto charakteristiky.

Prezrite si ponuku zimných záhrad