MagazínZimná záhrada časť 4. - typ zastrešenia

Zastrešenie je pre zimnú záhradu tým najdôležitejším prvkom. Spoločne s konštrukciou vytvára jej vzhľad a odolné vlastnosti. Pri jeho výbere sa však musíme mať na pozore. Aj drobnosti rozhodujú a záleží na mnohých faktoroch.

Aby zimná záhrada spĺňala všetko, čo od nej očakávate, je nutné zvoliť správny typ zastrešenia. Keďže na jeho parametroch závisí celá stavba, je nutné sa rozhodnúť už pri plánovaní. A čo je nutné v tomto smere zvážiť? Predovšetkým myslime na estetickosť. Materiál zastrešenia by mal zapadnúť k svojmu okoliu a predovšetkým k fasáde domu. A aké možnosti sa nám ponúkajú?

1) Zastrešenie zo skla

Výber skla pre zastrešenie zimné záhrady predstavuje osvedčenú a veľmi estetické riešenie. Zároveň musí podliehať presným parametrom. Pre tieto účely nevolíme izolačné dvojsklo, ktoré využívame pre bočné steny, ale bezpečnostné variantu. Tá sa skladá z dvoch vrstiev zlepených fóliami. Tie dodávajú materiálu väčšiu pevnosť a požadovanú bezpečnosť. A tak ak dôjde k rozbitiu, nehrozí poranenie.  

2) Polykarbonát

Polykarbonát je moderné a veľmi obľúbené riešenie, ktoré nachádzajú uplatnenie aj u ďalších stavieb. Vyniká svojou ľahkosťou a konštrukcia nevyžaduje nutnosť špeciálne úpravy. Zároveň si zachováva svoju odolnosť a zvládne silný dážď aj menšie snehovú pokrývku. Zároveň zaistí dostatok svetla do interiéru, a to vďaka dostatočnej priepustnosti.

Pozrite sa na vlastnosti zimnej záhrady