MagazínZimná záhrada pre komerčné účely

Zimná záhrada je modernou stavbou, ktorá nájde uplatnenie nielen v súkromnej sfére. Už niekoľko rokov sa využíva aj ako časť reštauračných zariadení alebo moderných priestorov v meste. Je to predovšetkým jej dizajn a variabilita. Ten z nej vytvára úplne univerzálne a originálne riešenie.

Konštrukcia a celkové prevedenie zimnej záhrady sa neustále vyvíja. Dnešná výroba umožňuje realizovať akékoľvek zadanie a vytvoriť originálne spracovanie. Pri plánovaní je nutné si povedať, či chceme vytvoriť objekt pre celoročné alebo sezónne využitie. Na tom závisí výber jednotlivých materiálov a ďalších doplnkov.

Zimní zahrada mnoha podob 

Zimná záhrada sa dnes stáva plnohodnotnou súčasťou interiéru. Ráz stavby je tvorený predovšetkým veľkými sklenenými stenami. V chladných mesiacoch vytvára dokonalú ochranu pred nepriaznivým počasia, v letných mesiacoch sa dajú otvoriť a interiér dokonale splynie s vonkajším okolím. Preto sa stanú ideálnou voľbou u reštaurácií a ďalších zariadení, ktoré vyžadujú celoročnú prevádzku.
 

Hliník splní vaše priania

V súčasnej dobe sa najvhodnejšou voľbou stáva hliník. Jeho variabilita a univerzálnosť zapadne do akéhokoľvek prostredia, či už ide o mestskú zástavbu alebo sa v okolí nachádza príroda. Tento materiál navyše vyniká vysokou odolnosťou, dlhou životnosťou a nenáročnou údržbou.
 

Sklo ako doplnok

Zastrešenie sa stáva podstatnou časťou zimnej záhrady. V tomto smere máme na výber z elegantného skla či dokonale funkčného polykarbonátu. Ten ponúka dokonalú ochranu pred silným dažďom a navyše vyniká dlhou životnosťou. Komfort zaistí voľba ďalších doplnkov ako odvetrávanie, vykurovanie, prípadne osvetlenie.