MagazínZimná záhrada: prečo by vám nemala chýbať?

Niekto môže zimnú záhradu vnímať ako módny trend, ale ten kto zimnú záhradu má, vie, že predstavuje nielen miestnosť navyše, ale najmä oázu pokoja.

Niekto môže zimnú záhradu vnímať ako módny trend, ale ten kto zimnú záhradu má, vie, že predstavuje nielen miestnosť navyše, ale najmä oázu pokoja.
 

 

Prečo zimná záhrada?

Mať u svojho rodinného domu zimnú záhradu ponúka veľa výhod. Využijeme jej pre posedenie s priateľmi pri grilovaní na elektrickom grile a je praktická k možnosti celoročného zriadenie štýlového záhradného nábytku. Ale najdôležitejšie na zimnej záhrade je citlivé prepojenie interiéru s exteriérom. Komfortný kontakt s prírodou oceníme nielen v zime, ale celoročne, napríklad v chladných mesiacoch. A ani v lete sa nemusíme obávať horúčavy ako v skleníku, v prípade, že využijeme vhodné zastrešenie. Práve v horúcich letných dňoch veľmi oceníme výhody posuvného zastrešenia.
 

Vybavenie zimnej záhrady

Aby sme sa v zimnej záhrade cítili príjemne, je žiaduce obklopiť sa peknými vecami, neurobiť z nej skladisko nepotrebných vecí, ktoré nechceme v dome. Tie patria do záhradného domčeka. Môžeme tiež využiť rad štýlových úložných boxov, ktoré budú ladiť so záhradným nábytkom. Za veľmi vkusné považujeme úložné boxy z umelého ratanu, z dreva, a pod. Záhradný nábytok, tak ako vonku na záhrade, nebude vystavený poveternostným vplyvom, preto môžeme zvoliť aj náročnejšie materiály.
 

Kvety v zimnej záhrade

Bez kvetov sa v zimnej záhrade nezaobídeme. Vzhľadom na stálosti vnútornej teploty môžeme v zimných záhradách vsádzať širšie spektrum rastlín, ako je tomu v exteriéri. V interiéri sme však odkázaní na výsadbu do rôznych kvetináčov a truhlíkov. Opäť vďaka stálemu klíme môžeme aj pre kontajnery na rastliny využívať štýlové dizajnové kvetináče. S ich manipuláciou v priestore nám potom pomôžu podstavce pod kvetináče, ktoré sú dodávané v rôznych tvaroch (štvorec, kruh) i veľkostiach čím rešpektujú dno kvetináča. Sú teda bezpečné proti prevráteniu a nijako nenarušujú dizajn kvetináče.
 

Zimná záhrada je dobrá voľba.