Magazín3 dôvody pre voľbu bioklimatické pergoly

Bioklimatická pergola si pomaly získava svoje miesto na slovenskej záhrade. Jedná sa o nenahraditeľnú stavbu, ktorá každého zaujme svojim dizajnom a funkcií. Jej vzhľad estetický obohatia každý priestor. A tak zapadne do súkromnej záhrady i ako posedenie pri reštaurácií či kaviarní. V čom tkvie jej skutočná krása?

1) Jedinečné zastrešenie

Bioklimatická pergola je originálny vo svojom typu zastrešenia. Otočné lamely sú dizajnovým prvkom a zvládnu akékoľvek počasie. Princíp je jednoduchý. V prípade, že vonku vládne horúce počasie, stačí ich otvoriť a zaistiť si ľahký prístup čerstvého vzduchu. Ak vypukne dážď, možno jednoducho zareagovať a celý systém znovu uzavrieť.
 
Jednotlivé lamely obstojí aj v konkurencii polykarbonátové zastrešenie. Ich odolnosť voči dažďu a vetru je nesporná. Navyše zvládnu zaťaženie až 150 kg / m2. Nemusíte sa tak báť ani väčšie snehovej pokrývky.
 

2) Kvalitné spracovanie

Bioklimatická pergola je vyrobená z kvalitného hliníkového materiálu, ktorý znesie tie najprísnejšie parametre. Vďaka tomu odolá aj náročným vonkajším podmienkam, ako je napríklad vietor až o rýchlosti 180 km / hod.

Finálny prevedenie závisí čisto na vašich preferenciách. Nemusíte sa spoliehať na katalógový typ, pergola je variabilná a je možné vytvoriť variant úplne na mieru. To platí pre rozmery aj farebný odtieň konštrukcie.
 

3) Voľba doplnkov 

Bioklimatická pergola vyniká svojim detailom. Jedná sa napríklad o dômyselne vyriešený odtok vody. Ten je zaistený pomocou nosných stĺpov. Celú stavbu možno doplniť o bočné steny a vytvoriť tak dokonale chránené miesto pred počasím.

Čerešničku na torte tvoria dažďové aj vetrové senzory. Tie ovládajú zastrešenie a v prípade nepriaznivého počasia zaistí správnu pozíciu jednotlivých lamiel.