MagazínKryté posedenie na terase

Tiež máte radi ten pocit zaslúženého odpočinku, ktorý si chcete vychutnať po návrate zo zamestnania. Len tak si chvíľu posedieť s kávou či vínom a kochať sa výhľadom na záhradu. Tento pocit nám môže prekaziť len náhly dážď alebo inak nepriaznivé počasie. A aj keď nechcete prísť o priamy kontakt so záhradou, začnete uvažovať o zastrešenie posedenie.

Súčasná ponuka nám dáva široké možnosti, ako si zaistiť pokojný večer na terase. Od klasického zastrešenia až po dizajnový typ zimnej záhrady. Trendom súčasnosti je potom hliník. Jeho univerzalita si nájde miesto v akomkoľvek prostredí.

Pergola a zastrešenie terasy

Hliníková pergola sa postupne stáva stálicou českej záhrady. Populárna riešenie poskytuje ochranu pred dažďom aj silným slnečným žiarením. Tajomstvo úspechu tkvie v správne zvolenom zastrešenie.

Konštrukcia z kvalitného hliníka tak môže byť doplnená o bezpečnostné sklo či polykarbonát. Oba materiály vynikajú dlhou životnosťou aj nenáročnou údržbou. Polykarbonát je navyše doplnený o účinný UV filter, ktorý 100% bráni pred UV žiarením.

Pergoly a krytá posedenie foto

Posuvné steny

Pri voľbe si terasu nechať úplne zakryť, môžeme pergolu obohatiť o sklenené bočné steny. Tie poskytujú dostatočnú izoláciu pred chladným počasím v jesenných mesiacoch. Vietor nemá tiež šancu. V súčasnej dobe je možné zvoliť posuvnou variantom jednotlivých stien. Ich konštrukcia je přizpůbena potrebám všetkých klientov a manipulácia s ňou nie je nijako ťažká. Zvládnu ju aj tie najmenšie.

Výhody posuvného zastrešenia tkvie predovšetkým v možnosti ho kedykoľvek otvoriť a vychutnať si naplno výhľad do záhrady. Pri horúcich dňoch môžeme dovnútra vpustiť čerstvý vzduch.

Tip: Investíciu možné rozložiť na dve časti. Najprv vybudujeme pergolu a až situácia dovolí obohatíme jej steny o presklené časti. A zimná záhrada je na svete.

Prepojte exteriér a interiér

Vytvorte si nové miesto v dome. Ak zastrešíme terasu získate priestor, ktorý možno využívať ako letná jedáleň či menšie botanický kútik. Zároveň vytvárame plynulý prechod medzi domácností a záhradou. Tvorí tak nárazník medzi interiérom a exteriérom. Tým sa znížia tepelné straty obytného priestoru. Ak je posedenie s posuvným zastrešením orientované vhodne voči slnku, možno tento priestor využiť pre čerpanie pasívne slnečnej energie.

Tip: Lacné záhradné pergoly a krytá posedenie v ponuke Hobbytec