MagazínNábytok na terasu a do zimnej záhrady

Zahradní nábytek je nedílnou součástí koloritu zahrady. Jeho funkce i forma dotvářejí celkový dojem z celého prostoru. Při volbě je nutné zvážit řadu faktorů a nejlépe naslouchat současným trendům. Máme pro vás pár tipů, jak si vybrat to správné vybavení na vaši terasu, zimní zahradu i pod pergolu.

Práve umiestnenie záhradného nábytku môže byť rozhodujúce. Kým pergolu je možné využívať skôr za teplejšieho počasia, posedenie v zimnej záhrade je možné aj za chladných novembrových dní. A to nehovoriac o celoročné variante.

Hranice medzi interiérom a exteriérom je stále menší

A práve zimná záhrada pre celoročné využitie rozširuje interiér domu o ďalšiu miestnosť. Môže slúžiť ako zimná jedáleň či letné obývacia izba. V niektorých prípadoch tu možno zaspávať. V tomto prípade sa tak hranice medzi vašou domácností a vonkajším priestorom úplne maže.

Záhradný nábytok potom volíme s ohľadom, aby ladil s tým v interiéri. Pohodlná sedacia súprava je ideálnym riešením. Nebojte sa dizajnových prvkov, prípadne vziať pár kusov nábytku z vašej domácnosti a premiestniť ich do priestoru zimnej záhrady.

Kovový, drevený a ratanový nábytok

Každý materiál má svoje pre a proti. Osvedčené drevo je trend, ktorý sa neustále vracia. Je však nevyhnutné s ním pracovať veľmi opatrne. Svoje miesto nájde skôr v otvorených priestoroch na terase či vnútri väčšie pergoly. Zároveň je nutné ho doplniť o ďalšie okolité prvky rovnakej povahy. Obklopte ho kvetinami.

Uzavreté zimnej záhrady poteší skôr ratanový nábytok. Ten vyniká svojim dizajnom, odolnosťou a dlhou životnosťou. V podobných priestoroch možno siahnuť aj po kovové variante, ktorá je navyše maximálne univerzálny.

Náš tip: Doplňte priestor menšími kresielkami, ktoré miestu dodajú dynamiku a pôvab. Tie ratanová sú ideálne variantom.

Pripravte sa na veľkú návštevu

Ratan má ešte jednu výhodu. Väčšina súprav z tohto materiálu je modulárny a dá sa ľahko rozšíriť o ďalšie prvky. Ak nás poteší väčší návšteva, je možné pre hostí pridať ďalšie kusy nábytku.

Trendom súčasnosti sú tiež veľké jedálenské stoly. Pergolu či zimnú záhradu si staviate, aby ste tu trávili každú peknú chvíľu. Raňajky, obed, popoludňajší relax i večere s priateľmi môžu prebiehať v tomto priestore.

Usaďte sa na pokojné miesto

Či už sa rozhodnete pre akýkoľvek typ záhrady, drevená lavička alebo menšie stolík si vždy nájdu v priestore svoje miesto. A to predovšetkým hneď vedľa rozkvitnutého záhonu alebo bohaté skalky. Odpočinok v prírode vždy zaistí dokonalý relax.

Náš tip: Prenosné ohnisko prináša veľký kus romantiky na vašu záhradu