MagazínZateplenie mobilného domu

Možno mobilný dom obývať celoročne? Nedochádza pri prevádzke k veľkým tepelným stratám? Mýtov, predsudkov a otázok okolo tohto typu stavby je veľa. Vlastnosti jej konštrukcia však zvládnu akékoľvek počasie. Z čoho sa skladajú obvodové múry a aké zateplenie je najčastejší?

Rýchla realizácia, dostupná obstarávacia cena a variabilita. Mobilné domy sa stávajú obľúbeným riešením pre každého, kto túži bývať moderne a v ekologickom štýle. Materiály, z ktorých sú vyrobené, sú úplne šetrné k prírode. Rovnako ako následnú prevádzku. Štruktúra konštrukcia je vytvorená tak, aby uchovávala príjemnú klímu.

Obvodové steny

Konštrukcia mobilného domu je najčastejšie opatrená zateplením z minerálnej vaty. Jej hrúbka je potom rozhodujúci. Pokiaľ sa jedná o 4-6 cm vrstvu, nedá sa spoľahnúť, že by dom bol pre celoročné užívanie. Stačí však pridať 2-4 cm a získame variantu, v ktorej je možné tráviť čas aj v zime.

Ideálna minerálna vata má hustotu λ = 0,033 W / m² K. Hrúbku výslednej vrstvy by mala byť cca 10 cm. Najčastejšie je všetko usadené v nosnej konštrukcii obvodových stien, ktoré tvoria drevené rámy z KVH nosníkov. Tie sú na vonkajšej aj vnútornej strane opláštené doskou Fermacell. Celková hrúbka nosnej konštrukcie obvodovej steny je okolo 12 cm.

Myslite na ďalšie časti

Minerálna vata je bežnou súčasťou tiež stropu a podlahy. Jedná sa o problematické miesta domu, cez ktoré môže utekať teplo. Hrúbka je v tomto smere podobná, u oboch častí máva minerálna vata až 25 cm. Do okien je bežnou praxou umiestniť izolačné trojsklo. Timo získate ucelený a zateplený systém.

Mobilní dům ALEX 

Mobilné domy ALEX sú ideálnym riešením pre celoročné bývanie. Ich konštrukcia má všetky spomínané parametre a svoju kvalitu si udržia po dlhé roky. Energetická nenáročnosť je hlavnou výhodou. V ponuke sú tri rozmery, ktoré uspokoja mladú rodinu i starší pár. Tento typ stavby je prepravovaný z výrobného závodu priamo na určené miesto. Zariadime vám realizáciu úplne na kľúč.